130 miliona dinara investirano u Belu Crkvu

Bez autora
Jun 26 2011

Predsednik Vlade Vojvodine, dr Bojan Pajtić u Beloj Crkvi pustio je u rad saobraćajnice, kao i vodovodne i kanalizacione mreže koje su izgrađene i rekonstruisane sredstvima vojvođanskog Fonda za kapitalna ulaganja. Reč je investiciji od od 130 miliona dinara, najvećoj koja je u poslednjih trideset godina usmerena u ovu banatsku opštinu. Opština Bela Crkva decenijama je bila nepravedno zapostavljena i iz tog razloga Vlada Vojvodine je rešila da ispravi ovu nepravdu, pa je u proteklih godinu dana u razvoj infrastrukture u ovom kraju uložila gotovo 130 miliona dinara. Ovim sredstvima rekonstruisano je jedanaest ulica, od kojih veći deo nikada do sada nije bio asfaltiran, izgrađeni su vodovod i kanalizaciona mreža u naselju Jagodara, i na jednom od sedam belocrkvanskih jezera, Vračevgajskom.

130 miliona dinara investirano u Belu CrkvuPredsednik Vlade Vojvodine, dr Bojan Pajtić u Beloj Crkvi pustio je u rad saobraćajnice, kao i vodovodne i kanalizacione mreže koje su izgrađene i rekonstruisane sredstvima vojvođanskog Fonda za kapitalna ulaganja.

Reč je investiciji od od 130 miliona dinara, najvećoj koja je u poslednjih trideset godina usmerena u ovu banatsku opštinu.

Opština Bela Crkva decenijama je bila nepravedno zapostavljena i iz tog razloga Vlada Vojvodine je rešila da ispravi ovu nepravdu, pa je u proteklih godinu dana u razvoj infrastrukture u ovom kraju uložila gotovo 130 miliona dinara. Ovim sredstvima rekonstruisano je jedanaest ulica, od kojih veći deo nikada do sada nije bio asfaltiran, izgrađeni su vodovod i kanalizaciona mreža u naselju Jagodara, i na jednom od sedam belocrkvanskih jezera, Vračevgajskom.

Ulaganje u infrastrukturu veoma važno, ne samo zato što stvara preduslove za kvalitetniji život ljudi, već i preduslove za razvoj privrede, poljoprivrede i turizma. Opština Bela Crkva ima velikog potencijala u svim ovim oblastima, pa sada taj potencijal može da bude iskorišćen na pravi način. Ova opština posebnog potencijala ima u oblasti turizma, jer ima sedam jezera, zbog kojih ovaj kraj godišnje poseti gotovo pola miliona turista iz susedne Rumunije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik